Στο δίκτυο της Kosmocar-Skoda στην Ελλάδα προστέθηκε εδώ και λίγο καιρό η νέα, υπερσύγχρονη κάθετη μονάδα SP Motors,
η οποία βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή.

Εμείς, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SP Motors, τον κ. Βασίλη Σαρλή για τη νέα επιχειρηματική του δραστηριότητα, καθώς και για την Skoda.

Κύριε Σαρλή, με την ευκαιρία του λανσαρίσματος της νέας Octavia, θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για την SP Motors και για την συνεργασία σας με την Skoda εν γένει;

Σας ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση, γιατί μας δίνετε την ευκαιρία να μιλήσουμε, πρώτη φορά για το όραμα μας και τη δημιουργία της SP Motors. Η SP Motors Α.Ε. είναι η εταιρία που δημιουργήσαμε μαζί με τον συνέταιρό μου, Γιάννη Παπαϊωάννου για να αντιπροσωπεύσουμε την Skoda στην αγορά του αυτοκινήτου και όχι μόνο. Δεν σας κρύβω, ότι αναμένεται σύντομα και η εκκίνηση για την εκπροσώπηση της Ducati!

Εγώ και ο Γιάννης, έχουμε «μεγαλώσει» μέσα στο χώρο του αυτοκινήτου, με συνέπεια η εμπειρία μας να συνδυάζεται με το κέφι, την αγάπη και τον ενθουσιασμό του νέου εγχειρήματος. Το όραμά μας, να δημιουργήσουμε νέα προσέγγιση στην επικοινωνία με το κοινό της μάρκας, νέο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης στο κομμάτι των Πωλήσεων και του Συνεργείου, μας ώθησε να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα με την υλοποίηση της SP Motors.

Πρέπει επιπλέον να αναφέρουμε ότι πιστεύαμε πολύ στην μάρκα, αλλά και στην Kosmocar, την Εισαγωγική εταιρία της Skoda στην Ελλάδα, η οποία υποστήριξε απόλυτα και από την πρώτη στιγμή, την προσπάθεια μας, να μπούμε στο επίσημο δίκτυό της.

Δημιουργήσαμε λοιπόν, σε μια εγκατάσταση 2.000 τ.μ. και 2 τριώροφων κτιρίων μια σύγχρονη Έκθεση Αυτοκινήτων, όπως επίσης και Συνεργείο – Φανοποιείο με Αποθήκη Ανταλλακτικών που μπορεί να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε ανάγκη και ζήτηση.

Αν και είμαστε μόλις λίγους μήνες στην Αγία Παρασκευή, έχουμε ήδη καταφέρει να εδραιωθούμε στη ευρύτερη περιοχή των βορειοανατολικών προαστίων της Αθήνας και θα λέγαμε ότι όλοι μας δέχτηκαν με ικανοποίηση!

Πιστεύετε ότι η Skoda έχει τα εχέγγυα να πρωτοστατήσει στην Ελληνική αγορά του αυτοκινήτου;

Καταρχάς η Skoda είναι η αυτή την στιγμή η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή εταιρία. Είναι από τις πλέον ιστορικές μάρκες, με 125 χρόνια ιστορίας και βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του μεγαλύτερου κατασκευαστή αυτοκινήτων παγκοσμίως (VW Group). Επίσης σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές παραμένει στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, με συνεχή αύξηση των μεριδίων της. Η γκάμα της έχει ανανεωθεί σχεδόν όλη, με καταπληκτικά νέα μοντέλα που έχουν μεταξύ άλλων, την καλύτερη σχέση προϊόντος/τιμής.

Όσον αφορά στην Ελληνική αγορά, σημαντικό ρόλο παίζει πάντα η εκπροσώπηση της μάρκας από την Εισαγωγική της εταιρία, η οποία διαθέτει την καλύτερη ομάδα ανθρώπων, εύρωστη και αδιάκοπη οικονομική λειτουργία, και δεδομένη υλικοτεχνική υποστήριξη. Ασφαλώς βέβαια η Skoda ταιριάζει ιδανικά και στο προφίλ του Έλληνα οδηγού, που θέτει ως προτεραιότητες, την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την ποιότητα και την καλή τιμή.

Στην συρρικνωμένη πλέον κατηγορία των σεντάν αυτοκινήτων, τι μερίδιο διεκδικεί η νέα Octavia και σε ποιους απευθύνεται;

Κοιτάξτε, είναι όντως κρίσιμο ως ερώτημα, αλλά η αγορά είναι πλέον ώριμη. Η «λαίλαπα» των SUV αν και συνεχίζεται, έχει κατά κάποιο τρόπο εξορθολογιστεί. Κάποιος που θέλει άνεση, ή δημιουργεί σχέση με το αυτοκίνητο που οδηγεί, (αναφέρομαι από την θέση οδήγησης έως ακόμα και από την απόσταση από το έδαφος,) αλλά και επιθυμεί προσωπικότητα, δεν θα αγοράσει SUV, θα αγοράσει την Octavia.

Προσέξτε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει υποχωρήσεις σε χρήση, χώρους ή οικονομία. Το αντίθετο μάλιστα! Η νέα Octavia είναι πιο οικονομική, με κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή Cd: 0,24 και την καλύτερη χρήση καυσίμου! Επίσης έχει μεγαλύτερους χώρους από πολλά SUV οχήματα, και σίγουρα καλύτερη εργονομία. Στο ταξίδι δε, είναι αξεπέραστη. Αθόρυβη, με υπέροχη ποιότητα κύλισης, με καταπληκτικές επιδόσεις και σπουδαία συμπεριφορά στον δρόμο.

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, θεωρώ πως απευθύνεται σε όλους! Έχει βέβαια προφίλ οδηγού, που θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε πιο συγκεκριμένα, αλλά η νέα Octavia ταιριάζει σε πολλούς από εμάς. Περιλαμβάνονται σίγουρα οι νέες οικογένειες, ζευγάρια που έχουν μεγάλες μεταφορικές ανάγκες, οδηγοί που επιθυμούν ένα δυναμικό σεντάν ή ένα κομψό wagon και κάθε οδηγός που έχει «οδηγική» άποψη και θέλει να προηγείται αισθητικά και τεχνολογικά.

Κλείνοντας πρέπει να σημειώσουμε ότι η Octavia παραμένει και είναι το πιο εμβληματικό και πρώτο παγκοσμίως σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Skoda. Οι οδηγοί της είναι πολλά εκατομμύρια και έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν οι ανάγκες τους. Η Octavia είναι υποχρεωμένη να γίνεται συνεχώς καλύτερο αυτοκίνητο!

Είναι η νέα Octavia, άξιος συνεχιστής της «βαριάς» κληρονομιάς που φέρει το όνομά της και τι καινούργιο σηματοδοτεί η έλευση της;

Η νέα Octavia θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το καλύτερο Skoda που έχει κατασκευαστεί ποτέ! Σαφώς λοιπόν, είναι άξια να «σηκώσει» το βάρος του ονόματος της και βέβαια να το κάνει ακόμα μεγαλύτερο. Η Octavia είναι ένα πλήρες αυτοκίνητο με εντυπωσιακούς χώρους, με τεχνολογία τελευταίας γενιάς και με τους καθαρότερους κινητήρες συνολικά. Συστήματα ασφαλείας, τηλεματική και εξοπλισμός άνεσης είναι εκτός συναγωνισμού. Οι έξυπνες λύσεις στους χώρους και η προσαρμοστικότητα των 2 αμαξωμάτων (Grand Coupe & Sports Wagon) την καθιστούν αξεπέραστη, στην κατηγορία της.

Οι Hybrid και mild hybrid κινητήρες μαζί με τον κινητήρα φυσικού αερίου – βενζίνης (G-TEC) θα καθιστούν σύντομα την Octavia μοναδική, για το εύρος των καυσίμων που θα μπορεί να επιλέξει ο δυνητικός πελάτης (βενζίνηπετρέλαιοφυσικό αέριοηλεκτρική ενέργεια).

Η συνδεσιμότητα και οι προδιαγραφές ασφάλειας που φέρει, κάνουν τον οδηγό να νιώθει πως ότι και να συμβεί το αυτοκίνητο θα «δώσει» λύση! Αναφέρομαι βέβαια στο SkodaConnect® αλλά και στο κέντρο ανάληψης ατυχήματος μέσω του κουμπιού eCall!

H Octavia πιστεύω ότι κάνει περήφανο τον οδηγό της και πόσο μάλλον εμάς που την εκπροσωπούμε.

Η συνέντευξη αυτή, μαζί με το φωτογραφικό υλικό της, παρουσιάστηκε στα auto greek news, τις 10/08/2020.